Start en virksomhed

Online Entrepreneur Craig Newmark om velgørenhed, samarbejde og værende kranket

Udtalelser udtrykt af Entreprenør bidragsydere er deres egne.

Craig Newmark skulle aldrig blive en rockstjerne blandt computer geeks.

Han var bare en stille computerprogrammerer, da han oprettede Craigslist i midten af ​​90'erne som en måde at oprette forbindelse til sine dotcom-kolleger på. Hans opfindelse blev kernekraft i 2000 og spredte sig hurtigt til mere end 50 lande rundt om i verden. Newmark befandt sig i det offentlige øje - der vises på tv-shows fra CNN News til The Daily Show. Nu får webstedet over 30 milliarder sidevisninger pr. Måned over hele verden.

Måske fordi Newmark allerede var i 40'erne, da craigslist blev et husstandsnavn, forlod han rockstjernen antics til sine yngre jævnaldrende som Mark Zuckerberg og Sean Parker. I stedet for at smitte hans penge forsøgte han at gøre god brug af det. Han startede nonprofit Craigslist Foundation i 2001 med det formål at hjælpe andre velgørende organisationer med at forbinde ressourcer, der hjælper dem med at opbygge samfund.

For et år siden denne måned tog Newmark sin filantropi til næste niveau med oprettelsen af Craigconnects, der viser håndplukket nonprofits på sin hjemmeside og indeholder en mappe af andre organisationer. Webstedets mission er at have kun "gode og effektive" organisationer, der er "socialt ansvarlige, selvforstærkende og replikerbare".

Newmark, 59, talte for nylig om sit arbejde med SecondAct. Com.

SA: Det har været et år siden du lancerede Craigconnects. På det tidspunkt sagde du: "Jeg har en slags bølleforkælper - som jeg ikke behøver for mig selv, som jeg ikke behøver for craigslist. Hvis jeg delte det med nonprofits, der havde brug for at få ting færdig, tror jeg det ville være en god måde at leve på. " Har du fundet, at dette faktisk er en god måde at leve på?
CN: Det er meget meget, føles meget rigtigt, og folk fortæller mig, at jeg "bevæger nålen. " Folk vil hjælpe hinanden ud og føle, at de er en del af noget, der er større end dem selv.

SA: Er der nogle eksempler på Craigconnects, der hjælper et nonprofit, der skiller sig ud i dit sind? Noget du er særlig stolt af?
KN: Der er støtte til lokale veteraner grupper, ligesom SF Vets Resource Center, og også dyrlæns lounge på CCSF. Det strækker sig til andre lokale grupper som Women's Building, Tenderloin Tech Lab og Salvation Army Harbour Lights shelter. I udlandet hjælper jeg med at forbinde alle erhvervsskoler på Vestbredden med støtte fra de amerikanske, israelske og palæstinensiske regeringer.

SA: Du har været forpligtet til nonprofits i mere end et årti. Hvad ansporede dig til at skabe en mekanisme til at hjælpe dem?
KN: For omkring et år siden indså jeg, at jeg bedre kunne få min nonprofits handle sammen og bad en medarbejder om at liste, hvad jeg troede var 20-30 nonprofits og regeringsgrupper. Viser sig, at listen var næsten 100 grupper lang. Jeg har bare min handle sammen nu.

SA: Har det faktum, at du skubber 60, noget at gøre med, at du bliver mere fuldt engageret i filantropi-siden?
KN: Nej, hidtil er den eneste effekt en voksende accept af min egen skrøbelighed. Det plejede at være, at jeg ville identificere med Homer; nu er det med bedstefar simpson.

SA: Er du stadig så aktivt involveret i kundeservice som du en gang var?
KN: Jeg gør stadig reel kundeservice, som jeg har gjort hver dag i over 17 år, men det er ikke de dybe daglige ting, som resten af ​​holdet gør.

SA: Et af Craigconnects 'angivne formål er at "identificere, forbinde og beskytte" organisationer. Kan du forklare, hvordan det virker?
KN: Dette er meget et igangværende arbejde i to sanser. Vi støtter grupper, der måler effektiviteten og den økonomiske soliditet af nonprofits, herunder GuideStar, Charity Navigator og GreatNonprofits. Org. Jeg gør også noget relateret arbejde i vælgerbeskyttelse, men det er tidligt i den proces.

SA: Du er en advokat for nonprofits, der bliver vidende om at bruge social networking. Hvordan kan velgørende organisationer hjælpe deres egen årsag på denne måde?
KN: Alle velgørende organisationer skal bruge alle sociale netværk, som de mener er passende for dem, og så skal de emaile deres tilhængere for at fremme velgørenhedsorganisationerne via Twitter retweets, Facebook og Google Plus aktier og meget mere.

SA: En stor del af Craigconnects er at få nonprofits til at samarbejde mere effektivt. Har det vist sig at være udfordrende, da alle velgørende organisationer konkurrerer om de samme dollars?
CN: Hidtil ved jeg ikke rigtig, hvordan man får det til at ske, da de fleste grupper af alle slags har svært ved at arbejde sammen med hinanden. I bestemte tilfælde er min plan at stille dem stille i samarbejde og nudge dem nu og da diskret. Det ser ud som om dette er en flerårig indsats.

SA: Forventer du nogensinde at gå på pension?
KN: Hvad er "pensionering? " Er det som "afslapning" eller "fridag"?

SA: Hvilke gaver synes du, at aldring giver den gennemsnitlige workaholic?
CN: Alderrelateret komedie. (Se venligst ovenfor. )

SA: Du har fået meget i at se på fugle, hvilket er nemt at gøre fra bageste dæk på dit San Francisco hjem. Hvorfor tror du, du finder fugle så tiltalende?
KN: Jeg ville ønske jeg vidste det, men det gør ikke noget, jeg elsker virkelig dem. Men jeg ved bare, at ravne taler om mig og plotter...

SA: Af alle dine karrieremuligheder - fra at være på The Daily Show til at lave en TED Talk - hvilken er mest mindeværdig?
KN: Gør begge The Daily Show og Colbert-rapporten var høje punkter. Disse fyre gør nok den mest professionelle og effektive journalistik rundt, fart vittigheder og alt seriøst.

Læs mere: Min top 10 liste: Craig Newmark