Start en virksomhed

Test-Driving Your Dream Job

Oregon entreprenør hjælper ville være iværksættere tage deres ideer til et spin, inden de forsegler aftalen.
Udtalelser udtrykt af Entreprenør bidragsydere er deres egne.

Brian Kurths vej til ingen steder var den bilstoppede John F. Kennedy Expressway i Chicago. Hans daglige pendling varede to til tre timer. Han stirrede på bremselys og dagdrømmer om at opgive sit kedelige marketingjob for en helt anden arbejdsstil - måske som hundetræner eller professionel tour guide.

"Jeg brændte ud, " siger Kurth. "Jeg var fast i trafikken for mange dage, følelse som: " Min Gud, mit liv går forbi mig. ""

Forsøg på at foretage ændringer medførte dog kun mere frustration. Han havde svært ved at finde en måde at udforske nye marker og se, hvad han kunne lide, mens han stadig arbejder et dagjob. "Der var intet andet end mentorprogrammer for urolige teenagere og 20-årige universitetsstuderende", siger Kurth, 44. "Der var ikke et enkelt mentorprogram for fortjente, fiftysomethings eller sixtysomethings. "

Hvad han gjorde, var til sidst at løse tomrummet selv ved at skabe VocationVacations, et firma, der udsætter folk for alternativ karrierer i en-, to- og tre-dagers udflugter. Kurth grundlagde tjenesten i 2004 og har stadigt udvidet sit netværk af erhvervs mentorer til 30 stater. Mentorerne - alle arbejdende fagfolk - tilbyder en-til-en træning i 185 karriere, fra arkæologi til sports play-by-play, der annoncerer. Kunder lærer direkte fra brewmasters, makeup-kunstnere og tv-skribenter - nogle af de mest populære valg, siger Kurth. Det mere eventyrlystne trin langt ud over 9-til-5 verden for at prøve bison ranching og styre white-water rafting ture.

"Du kan være en total nybegynder, uanset hvad det er, " siger Kurth, som tog en kæmpe rute for at danne virksomheden. Han forlod sin Chicago marketing job, blev afskediget fra en dotcom, og rejste i bil i seks måneder, især i Colorado og på vestkysten, spørger folk om deres karriere. Efter endelig bosættelse i Portland, Ore. , Gik han ind i markedsføring for vinindustrien. Han lancerede også VocationVacations, en måneskinnende forretning baseret online. Konceptet viste sig så populært og givende, at han efter et år opgav vinbetjeningen.

"Den følsomme faktor er enorm, " siger Kurth. "Det er ikke, at vi skifter menneskers liv, men vi giver dem et redskab, som de aldrig aldrig kunne komme i et klasseværelse. "

Kunder - eller "kaldere", som Kurth kalder dem - betaler typisk et gebyr på $ 600 til $ 1. 100 pr. Person eller mere og er ansvarlige for deres egne ekstra hotel- og rejseomkostninger. De går, hvor træningen tilbydes. Til privat hjælp med guitarfremstilling, leder de til Nashville, Tenn. For at lære landskabsarkitektur flyver de til San Diego. Til studier af hestevæddeløb besøger de en ranch i Portland eller en anden i Cape Vincent, N. Y.

Selvom han nægter at frigive bestemte tal, siger Kurth "tusinder" har taget udflugterne, en stor del af dem baby boomers søger encore karriere. "De er ikke Club Med-folkene, der ønsker at sidde på stranden, " siger han. "De har nu fleksibilitet til at gøre noget, de virkelig ønsker at gøre. "

Mange kunder er i deres primære arbejdsår, men brændt ud eller nyligt afskediget. Nogle få er unge mennesker, der prøver et fantasibud, som for eksempel at arbejde for et racerbesætningsmedlem, inden de begår konventionelle karrierer. Og nogle er seniorer, og eksperimenterer også for sjov.

"Det er vejen ikke taget, " siger Kurth.

Diane Milczarek, 56, er en af ​​de skinnende succeshistorier, en kvinde, der var utilfreds med hendes kontor i kontorområdet og interesserede sig i at lave sæbe. En to-dagers $ 950-mentoruddannelse hos Bramble Berry, en populær sæbeproducent i Bellingham, Wash. , Gav hende tillid til at afslutte og åbne sit firma, Garden Lane Soaps, i Corralitos, Californien, nær San Jose.

"Det var noget, jeg virkelig havde brug for, " siger Milczarek om træningen. Hun rejste turen til en fem-dages ferie, kom hjem og nedsænkede sig selv i at læse om sæbe og honey en forretningsplan. "Jeg holdt op med jobbet 15. Juli, og tre måneder senere lancerede jeg. "

Test-Driving Your Dream Job Kurth opfordrer ikke til sådanne pludselige karriereændringer. Mere typisk tager folk godt over et år eller to for at forberede sig. De korte mentorordninger er kun et aspekt af den lange læringsproces, og klienter er lige så vellykkede, hvis de kan udelukke en karriereforandring, der ville være uklogt for dem, siger Kurth.

Alligevel er han stolt af, at "kælderen" lærer nok at gå fremad, som George Kelley og Paul Holje (billede til venstre) gjorde. Kelley, en flyveleder og hans partner, Holje, en arkitekt, længes efter at åbne et bageri og tilbragte tre dage i 2005 at besøge Pearl Bakery i Portland.

"Vi er nødt til at se alle aspekter af operationen, " siger Kelley, som nu er 48 år. "Vi er nødt til at arbejde på produktionssiden og se den kommercielle produktion af brød, kager, kager, kager og forskellige frokostvarer til caféen og vi så også forretningssiden - at finde kvalificerede medarbejdere, hvordan man laver regnskab, indkøb. "

Det følgende år afslørede Kelley og Holje Dakota Harvest Bakers i Grand Forks, N. D. , et bageri og en cafe, der nu beskæftiger 33 personer.

Billede Test-Driving Your Dream Job Start en virksomhed
Beth Lemke
Jody Holman Webster

En anden klient, Beth Lemke, åbnede sin egen vinbar, En drue i tågen, sidste forår i Pacifica, en kystby syd for San Francisco. Hun roser Kurths ægte bekymring over for de mennesker, der kommer til ham.

"Han har det specielle noget, " siger Lemke. "Jeg forstår ikke, at han lige har fundet en måde at tjene penge på. Jeg får den forstand, han er i, for at hjælpe mange mennesker. "

For dem, der ikke har råd til tiden eller omkostningerne ved at rejse, har Kurth skrevet en bog, Test-Drive Your Dream Job: En trin-for-trin guide til at finde og skabe det arbejde, du elsker, udgivet i 2008. Han kan godt lide at tro, at VocationVacations afspejler hans "all-amerikanske" idealer.

"Du starter dig selv, " siger han. "Det er så godt at høre, at folk bruger dette som et vidunderligt redskab. Der er dage, jeg smiler bare fra øre til øre. "