Start en virksomhed

Hvad er et hulår og hvorfor skulle du have brug for en?

Udtalelser udtrykt af Entreprenør bidragsydere er deres egne.

Jeff Jung havde store ambitioner. Han planlagde at gå steder. Han ønskede at lære nye færdigheder - sne skisport, for eksempel, som altid så så smuk og spændende ud. Han ønskede at blive flydende på spansk.

Trin 1 var at afslutte sit job. Den tidligere marketingdirektør, der havde arbejdet lang tid for et medicinsk fremstillingsfirma i San Antonio, Texas, nærede 40, da han tørrede sin kalender ren.

Hvad er et hulår og hvorfor skulle du have brug for en? "Jeg gav mig en karrierepause, " siger Jung.

Han tildelte sig mindst et år - han ville ende med at tage mere - for at nå sine mål. Han rejste, roaming Sydamerika og dele af Europa. Han ramte pisterne, først i en uge med lektioner i Breckenridge, Colo. , Så for en hel måned med skitur i bjergene i Argentina. Endelig deltog han i spanskundervisning i Buenos Aires, og i løbet af meget et år i Ecuador, Colombia og andre steder blev han lige så flydende som modersmål.

Langs vejen blev Jung (højre) også en selvlæret ekspert i et andet emne: Midlife karrierepausen, også kendt som et "gap år". Det er en ubegrænset periode, som mange mennesker beslaglægger i deres 40'erne og 50'erne - en chance for at reflektere og planlægge nye retninger. Et åbningsårs frihed gør det muligt for en udbrændt tidligere revisor at gå på kunstskole, for eksempel, eller skrive en roman eller vandre Appalachian Trail før han går tilbage til arbejde i et vildtreservat - eller åbner et bageri.

Alt er tilladt. Pointen er at finde en bedre vej, for at prøve den uberørte. Mange mennesker rejser, fordi fridagen giver dem en så sjælden chance for at udforske verden, eller i det mindste en del af det.

"Men ikke alle ønsker at rejse", siger Jung, som ved 41 år har bosat sig i Bogotá, Colombia, hvor han markedsfører instruktionsvideoer for folk, der forbereder karrierepauser og blogs for hans egen hjemmeside. "Selvom de ikke rejser, forlader folk deres job i et stykke tid, og de ønsker virkelig at få det til at regne. Der er virkelig tre ting folk synes at have lyst til at gøre. Frivilligt arbejde er meget, meget populært. Fokuserer på en hobby eller lærer en ny færdighed. Det kunne sejle, det kunne være en madlavningskursus. "

Nr. 3 er en anden form for rejse - mere som lokal udforskning, siger Jung. Folk kan tage dagsture eller rejse på en særlig måde. En mand tog en lang paragliding tur. Par bruger tid på en flodbåd.

"Folk fra alle samfundslag gør det her, " siger Jung. "Det er ikke bare virksomhedsledelsen, der tager fridage. Det er sygeplejersken, det er læreren, det er socialarbejderen, sælgeren. De kommer fra alle baggrunde. "

Civic Ventures, en ideel tænketank til baby boomers, hjælper folk med at udforske såkaldte encore karriere, et koncept, der bliver vigtigere, når livslængderne udvides. Organisationen frigivet ny forskning i marts hvilket tyder på, at det tager et gennemsnit på 18 måneder at overgå fra et job til et andet - en periode der ofte opstår efter en pension eller en afskedigelse i form af et mellemrum, siger Marci Alboher, vicepræsident for organisationen.

"Det tager temmelig nyttigt at tage tid til at genrefinde sig selv og hvad der sker i verden, " siger hun. "Du kan fange vejret og lave nogle forberedelser - finde ud af om du skal gå tilbage til skolen, få lidt omskoling. Spørg dig selv, hvad vil jeg have? " "

[Relaterede: 10 Insightful Books for Career Changers ]

Ingen hårde tal giver trenden til trenden, men bøger, aviser og magasiner lægger større vægt på gap år, og flere midlifere synes at være tid til at prøve konceptet, siger Alboher. "Ideen, " siger hun, "er at genopfinde os selv i de år, hvor vi plejede at blive afviklet. "

Eksperter er enige om, at arbejdsgiver-medarbejderforholdet har ændret sig radikalt. Tanken om at arbejde på samme sted i 40 år og forlader med et guldkloke virker håbløst malerisk. Virksomheder slash deres lønningslister. Medarbejdere job-hop for fremskridt - eller på grund af virksomhedernes downsizing og layoffs. Udviklingen er i retning af større individualisme, siger Jean Twenge, en psykologi professor ved San Diego State University, der skrev bogen Narcissismepidemien.

Twenge, der studerer kulturelle forskelle på tværs af generationer, siger opstanden er et skift i prioriteter - en øget vilje til at forlade et job. "Ideen om at have fridag, have fleksibilitet og ikke ønsker at arbejde overarbejde" er vigtigt for folk nu, siger Twenge. "Hvor centralt er arbejde i dit liv? Trenden er, at arbejdet ikke er så centralt. "

Selv når et jobtab er traumatisk, resulterer en lang pause ofte i et nyt formål og fornyet følelse af lyksalighed efter seks måneder eller deromkring, siger psykolog Nancy K. Schlossberg, som har studeret afskedigede luftfartsarbejdere.

"At tage en pause kan forfriske dig, genoplive dig, genoplive dig", siger Schlossberg, forfatter af Retire Smart, Retire Happy and Revitalizing Retirement. I mange tilfælde siger hun, herunder sin egen søns, et mellemrum giver tid til at prøve et nyt sted at bo.

Mark Schlossberg, som er 44 år, solgte for nylig et børns læringscenter og nåede til en aftale i marts for at udleje sit hus i Bethesda, Maryland. Han, hans kone og 1-årige datter flytter ind i et lejehjem nær sin mor i Sarasota, Fla.

"Vi har altid elsket Sarasota, " på trods af bekymring over de varme somre, siger den yngre Schlossberg. "Folk er venlige. Det er et tilbagestående miljø, ikke den hyperkonkurrerende race race, som Bethesda er. Jeg troede 'Hvorfor ikke prøve det i et år? '"

I løbet af den tid planlægger Schlossberg og hans kone, Michele, at lancere to web-baserede virksomheder, som de kan løbe fra hvor som helst. Vi vil bare være forsigtige, inden vi gør et stort engagement, "siger han om deres bevægelse.

Internettet har hjulpet enormt med at gøre gap år mere populært, nogle eksperter tror. Personlige historier cirkulerer konstant ved hjælp af rejse blogs, Facebook og Twitter. Et øjeblik kan en babyboomer ikke vide noget om gabetidskonceptet; den næste læser han en detaljeret redegørelse for et år brugt frivilligt arbejde på et børnehjem i Afrika eller cykler i hele Amerika.

Billede Hvad er et hulår og hvorfor skulle du have brug for en?  Start en virksomhed Websites som Jung er spredt op, og giver tips om, hvad de skal forsøge, hvor de skal hen og hvordan man planlægger det. David og Carol Porter (øverst og venstre), der solgte et realkreditlånsselskab i Michigan, da de nåede deres 50-årige, rejste meget under deres karriereferie og sluttede sig til Scottsdale, Ariz. Der var for nylig bekymret over, hvor længe deres penge ville vare, de lancerede en anden handling karriere hjælpe andre tage ferier.

De Roaming Boomers, som de kalder sig selv, prøve nye eventyr - en togtur over Canada, en helikopterfly over et brændende lavaflod - og post billeder og anbefalinger online.

Hvad er et hulår og hvorfor skulle du have brug for en?  Start en virksomhed Sherry Ott, en anden internet iværksætter, blogs på Ottsworld. Com, og er medstifter af Mød, planlæg, gå! , en gruppe organiseret specielt til at hjælpe folk med at forberede sig til den mest skræmmende type hulrum - den udvidede oversøiske rejse.

I 2010 er det første år, Meet, Plan, Go! Iscenesatte seminarer i 11 byer og tiltrak 800 ville være rejsende, siger Ott. Sidste år udvidede organisationen til 17 byer og tegnede 1. 200 mennesker. "Vi skaber bevægelsen, " siger Ott.

Karrierepauser er stadig fremmede for mange mennesker "fordi vi læres, " Arbejde, arbejde, arbejde. Så kommer du til pension, "siger Ott. Men langt mere information er tilgængelig nu end for nogle få år siden. I 2006, da hun var en udbredt informationsteknologarbejder i New York City, skred Ott internettet på udkig efter tips og fandt en nyttig bog, Susan Griffiths Gap Years for Grown Ups, som blev genudgivet i 2011.

I modsætning til modstand fra hendes forældre og venner gik Ott alligevel og lærte alene, da hun udforskede 23 lande i 16 måneder. I Indien deltog hun i hjælpeorganisationen Tværkulturelle løsninger, frivilligtid til at undervise i engelsk og teknisk færdigheder til de fattige i Delhi.

"Den hele oplevelse var livsforandrende", siger Ott, hvem er 42. Hun opdagede, at hun har en stor interesse i at udvikle nationer - "jo mindre, jo bedre. Det var da jeg først indså, at jeg ikke ville gå hjem, og jeg var nødt til at komme med en løsning for at blive på vej. "

Med beskedne indkomster fra hendes blog, der tiltrækker reklame, og fra at lave fotografering og kører Meet, Plan, Go! , Lever Ott nu som en nomad, der forbinder fjernt ved hjælp af Skype og hendes bærbare computer.

Masser af gap-årige veteraner er glade efter at have besluttet at være frivillige, enten hjemme eller i udlandet, siger Jung, Texan, der lærte at stå på ski og spanske i Latinamerika.

"De synes at få mere ud af det end de mennesker, de hjælper, " siger Jung. "Især hvis de kommer fra en erhvervsliv, hvor de lægger stor tid og kræfter og ikke har det godt efterpå, er det en chance for at se virkningen af ​​deres arbejde. "

Som en bonus ser oplevelsen godt ud på det næste job CV, tilføjer Jung.

"Det viser arbejdsgiveren at du gjorde noget ud for at sidde på sofaen. "

Dette er den første rate af en SecondAct. Com serie på Midlife Gap Years:

Del 1: Hvad er et hulår og hvorfor du måske har brug for en? (i dag)
Del 2: Tænker over et hulår? Gå Global
Del 3: En Trippers Liv
Book Buzz: Fortæller at inspirere dit hulår