Start en virksomhed

Med så lidt som $ 500 skabte disse iværksættere multimillion-dollar-virksomheder.

Succesfuldt lancering af to tech virksomheder med næsten ingen start penge gjorde det nemt for Mike Michalowicz at tiltrække venturekapital til sin næste virksomhed, et engelske investeringsselskab kaldet Obsidian Launch. Men i et klart tilfælde af at "være forsigtig med hvad du ønsker", tog Michalowicz pengene, så han så sin nye startpakke, der blev ofre for det, han siger i eftertid, var dårlig beslutningstagning bragt på grund af manglende uopsættelighed.

"Jeg har startet en forretning med ingenting, og jeg har startet en med mange penge, og jeg må sige, at jeg hellere vil starte med ingenting, " siger Michalowicz, forfatter af Toiletpapir iværksætter, hvis seneste venture er New Jersey profit og vækst accelerator Provendus Group. "Intet tvinger dig til at træffe bedre og hurtigere beslutninger, fordi du føler smerten ved enhver fejl akut. Du er mere tilbøjelig til at reagere hurtigt på hvad der virker, og hvad der ikke gør, når du ikke har mange penge. Mislykkedes med Obsidian Launch, jeg følte ikke smerten. Jeg kastede bare flere penge og mere tid på det, hvilket gjorde tingene værre. "

Takeaway er, at mangel på kontanter ikke vil holde en god forretningsidé - i det mindste en, der udføres godt - fra at lykkes. Og det er ikke bare Michalowicz, der har bevist det. Tag et signal fra vores tværsnit af vellykkede virksomheder, hvis grundlæggere brugte deres opfindsomhed og hårdt arbejde for at skabe multimillion-dollar virksomheder. Det er på tide at begynde at tænke stort.

16 år til 26 millioner dollars

Organisk vækst

Med så lidt som $ 500 skabte disse iværksættere multimillion-dollar-virksomheder.
Dør til Dør er klar til at vokse til mere end 40 millioner dollars i år.
Foto © Jonathan Castner

Selv da han demonterede papkasser i en garage, der fungerede som lager til hans netop lancerede økologiske producere hjemme-leverance venture, David Gersensons tarm fortalt ham Dør til dørorganics var bestemt til store ting.

"Jeg slog ned numrene, da jeg slog ned kasserne, og jeg vidste, at denne ting skulle tage af sted", minder han om i det øjeblik i 1997, da han foreslo fremtiden for hans firma. Startet for omkring $ 700 i Upper Bucks County, Pa. , Virksomheden var baseret på en ide, han lukkede i hans tidlige 20'ere efter at have spist økologiske produkter på en tur til Indien.

Mens Gersensons vision viste sig profetisk, kunne han næppe have forudsagt resultatet af de strategiske beslutninger, han gjorde på vejen for at slå Door to Door Organics til det travle multistatfirma, det er i dag. Onlineforhandleren af ​​naturlige og økologiske produkter beskæftiger mere end 200 mennesker i fem metromarkeder rundt om i landet og udgjorde 26 millioner dollars i omsætning i 2013 og forventes at vokse til mere end 40 millioner dollars i år.

Fra begyndelsen fokuserede Gersenson på boligleverancer og uønskede kommercielle kunder, som han siger, kunne have let blive konkurrenter. Stolte næsten udelukkende på mund-til-mund for at dyrke et kundebase, han drev forretningen frugalt og ventede år (indtil venture havde et par hundrede kunder), før han ansatte. I den tid Gersenson håndterede kundeservice, gjorde hele sin egen fakturering og selv lavet nogle af leverancerne selv (tilegnelse af UPS for andre).

Den workmanlike tilgang hjalp Dør til Dør bliver rentabel inden for to år. Men i 2004 besluttede Gersenson at flytte til Boulder, Colo, da den var vækstpladet i østlige Pennsylvania. Det var en personligt motiveret livsstilsbeslutning, der også viste sig godt for erhvervslivet, da virksomheden etablerede sig i et regionalt epicenter for økologiske fødevarer og locavore bevægelser.

En gang i Colorado smed Gersenson forsyningsrelationer direkte med lokale landmænd og regionale transportvirksomheder og distributionsselskaber for at bringe dagligvarer til sine kunder. Derefter tegnet Gersenson fra egenkapitalreserven sine omkostningsbevidste måder at have hjulpet med at opbygge en intern leveringsflåde, så han ikke længere skulle have brug for at stole på UPS. Han siger, at disse bevæger sig markant forbedret kvalitet, styrket forsyningskæden og reducerede omkostningerne.

Endelig søgte Gersenson med en årlig omsætning, der lå lige over 3 millioner dollars i 2009, en konsulent vejledning til vækst af virksomheden. Denne konsulent, Chad Arnold, blev Dør til Dors CEO i 2010. "David var ved at spørge" Hvad skal jeg gøre nu? "" Arnold fortæller. "Han forsøgte at finde ud af, hvordan man skalere forretningen, og jeg vidste, hvordan man gjorde det. "

Hvad angår Gersenson, der bevarer et sæde på dør til dørens bestyrelse sammen med en betydelig minoritetsandel i selskabet, holder en af ​​hans eneste beklagelser fast i tøjlerne, så længe han gjorde det. At ansætte Arnold, siger han, "var den største beslutning jeg nogensinde har lavet. Mit mål var altid at gå væk for at lade en anden tage over. Jeg havde ikke noget ego knyttet til det. "

12 år til $ 5 millioner plus

Tilpas og trives

Billede Med så lidt som $ 500 skabte disse iværksættere multimillion-dollar-virksomheder.  Start en virksomhed
Peach New Medias kundeserviceteam på brud fra et off-site møde.
Foto courtesy of Peach New Media

Reinvention er et panikbevægelse for nogle ventures. Til Peach New Media, det er en del af det normale forretningsområde. Softwareforhandleren Dave Will lancerede i 2001 ud af sin kælder for 2. 600 dollar, opstod fra sin underjordiske begyndelse - og flere strategiske pivots - som en solidt forankret SaaS-udbyder i læringsindholdsledelsesrummet.

Virksomheden pakker sin egen webcasting og læring software platform (Freestone Learning Management System) med relaterede værktøjer og tjenester til at hjælpe kunder (såsom statsforeninger og CPA samfund) levere undervisningsmateriale til deres bestanddele. Sidste år voksede det Atlanta-baserede selskabs omsætning til flere millioner, med ca. 250 kunder og en arbejdsstyrke på 36.

Vil erkende, at han ikke plottet den svage vej Peach New Media tog til velstand. Men han siger også, at virksomheden ikke ville trives i dag uden sin vilje til at svinge fra en forretningsmodel til en anden, når muligheden bankede. I løbet af et dusin år har ventureet registreret tocifret vækst hvert år, herunder et 32 ​​procent spring i 2013.

"Mange organisationer har grænser omkring, hvad de burde eller burde ikke gøre, så de ikke betaler nok opmærksomhed på markedet eller hvad deres kunder beder om, " siger han. "Vi har ændret vores forretningsmodel dramatisk for at udnytte mulighederne, og det har gjort det muligt for os at være meget mere rentable. "

Will siger, at det var en uventet afskedigelse fra et systemintegrationskonsulentarbejde i 2001, der forlod ham på en korsvej: "Arbejd for The Man igen eller gør noget selv. " Han valgte sidstnævnte, bruger $ 2. 600 for en pulje af licenser til at sælge webkonferencer til forbrugsvarerhandlere. Med et par hundrede dollars mere etablerede han et provisorisk kælderkontor.

I et stykke tid skabte ventureet nok indtægter til at opretholde sig selv og lægge mad på bordet. Men inden for to til tre år vil Will i første omgang gøre sin første pivot og lede Peach New Media til at styre web-baserede arrangementer for kunder som Wal-Mart.

Snart begyndte det på ham, at skabelonen for hans virksomheds webbaserede læringsportaler havde et marked uden for forbrugeremballagerne. Det var tid til en anden pivot, denne fra en service-centreret til en produkt-centrisk model. "Vi indså, at vi skabte noget, som folk ønskede at købe - vores software til indlæring af indholdsstyring. Så vi skiftede til en SaaS-model, der giver os mulighed for at sælge tjenester oven på vores software og opbygge en ny og tilbagevendende indtægtsstrøm med vores eksisterende kunder, " han siger.

Alt drejer til side, vil fastholde en beslutning om at vokse sin virksomhed metodisk. Bekymring, hævder han, har tjent ham godt. Han er imod at acceptere venturekapital, så han kan beholde kontrollen over virksomheden. Han havde ikke engang ansat en administrativ assistent, før han havde været i erhvervslivet i mere end et år; Det tog ham tre år at flytte ud af kælderen og ind i et egentligt kontor og fire år til at ansætte sin første sælger.

Fokus har også været nøglen til fersken opstigning. "Et af vores mantraer er" Udvidelse ved sammentrækning ", siger han. "På trods af vores historie har vi været forsigtige med ikke at vokse ved at forfølge ethvert nyt koncept, der kommer sammen - så fristende som det kan være - men ved at blive laserfokuseret på det, vi gør bedst. "

6 år til $ 3, 9 millioner

Bygget til at holde

Med så lidt som $ 500 skabte disse iværksættere multimillion-dollar-virksomheder.  Start en virksomhed
Kingston-koncernens renoverede kontorbygning i Nashville.
Foto med tilladelse fra The Kingston Group

For en opstartsopbygning kunne timingen ikke have været værre. I 2007 åbnede måneder efter barndomsvenner Ricky Scott og Robbie Edwards The Kingston Group, deres Nashville, Tenn. -baserede boligbyggeri og renoveringsfirma, tankede det lokale ejendomsmarked.

Men det var ikke længe før nogle af de stærkt gearede, nu idlede entreprenører og udviklere, som Scott og Edwards konkurrerede ind i konkurs. I mellemtiden har Kingston koncernens grundige, risikovillige tilgang til vækst hjulpet det med at tilføje kunder og bygge omsætning, selvom de økonomiske og lokale markedsforhold fortsat blev forringet.

Det var overlevelsen af ​​de mest berømte, og den tilbageholdenhed og ressourceforbedring, som Kingston-koncernen havde til at overleve den økonomiske nedtur, hjælper selskabet med at trives som et af de få, der stadig står.

Lanceret for omkring $ 500 til dækning af licensgebyrer, brugte selskabet sine første to år i et ekstra soveværelse i Edwards 'hjem med lidt mere end de værktøjer, udstyr og computere han og Scott allerede ejes. Juridiske dokumenter blev udarbejdet billigt ved hjælp af online-værktøjer, når det er muligt. Selskabets marketingkamp bestod først og fremmest af lidt mere end en Facebook-side, periodiske e-mail-blaster og en forpligtelse fra de to grundlæggere til at arbejde deres personlige netværk ubarmhjertigt. "At have et godt netværk, og bruge det, er afgørende for at få en forretning væk fra jorden, " siger Scott.

Da indtægterne begyndte at strømme ind, modstod partnerne fristelsen til at følge fast-og-flip bolig-renovering frenzy, der dømte mange af deres konkurrenter. I stedet fokuserede de på deres kernekompetencer: brugerdefinerede bygger og remodeller, som kunderne betalte indskud på forhånd og fuldt ud ved afslutningen.

"Det var om at starte langsomt og sørge for, at vi byggede et stærkt fundament, " siger Scott. "I stedet for at udnytte os selv og derefter bruge indtægter til at betale ned gælden, var vi konservative og reinvesterede i virksomheden. Nu ser vi frugterne af at være gældsløse. "

Selv uden en formel forretningsplan genererede opstart indtægter på omkring $ 340. 000 i det første år og registrerede $ 3, 9 millioner i arbejde i 2013, op fra 2, 38 millioner dollar i 2012. Nu har Kingston-koncernen ud over sine grundlæggere otte fuldtidsansatte, blandt dem en kontorchef, der frigjorte Scott af administrative opgaver, så han kan fokusere på salg og strategi.

En del af denne strategi er at fortsætte med at geninvestere i det stadig unge selskab, såsom den seneste køb og renovering af sin egen kontorbygning. Siger Scott, "vi har nået et punkt, hvor vi nu kan fokusere på at opbygge vores materielle aktiver og vores menneskelige aktiver. "