Start en virksomhed

Gøre rent

3 virksomheder, der vil feje dig væk

Med alt hvad vi skal gøre i 90'erne, hvem har tid til at rengøre? Hvis du gør det, skal du komme ud af dine pølser og besætninger og rydde op på muligheden. At udføre de job, som andre ikke ønsker at gøre, eller ikke har tid til at gøre, tilbyder skovle af fortjeneste. Ingredienserne til succes er initiativ og fleksibilitet, siger ejerne af de følgende tre rengøringsvirksomheder.

Kommerciel Rengøring / Landskabspleje

De fleste mennesker tror ikke, at landskabspleje kvalificerer sig til rengøring. Men hvis du er Christine Marshall og Althea Seeds, gør det det.

"Vi ønskede at levere et par andre tjenester, der skiller os fra andre rengøringsvirksomheder, " siger Marshall, medejer af Scrub-a-Dub Cleaning Services i Allentown, Pennsylvania. Landskabspleje aspekt af deres virksomhed omfatter sådanne opgaver som at plante blomster og buske, fjerne gamle træer, klippe græsplæner, kantede senge og endda designe ny landskabspleje. Parret løber også ærinder, som at hente recept eller levere en pakke til eksisterende kunder. De søger ikke aktivt sådanne job, men er villige til at gøre dem for et gebyr for at gøre sig mere værdifulde for deres faste kunder. Selvom det er kæledyrsiddende, er Seeds og Marshall villige til at tage på næsten enhver opgave, som en klient ønsker at have gjort, og bevise sandheden i deres firma motto: "Ved din dør for noget chore. "

Landskabsplejearbejdet udviklede sig fra deres udvendige rydningstjenester. En klient, ejeren af ​​en forstæderrestaurant, hyrede dem for at rette op på et par blomster- og buskebed. I starten skulle det være et lille job. "Når han så, hvad vi gjorde, stolede han på os og lod os bare gå selv", siger Marshall og forklarede, hvordan plantning af enårige i et lille område førte til, at de rejste landskabsplejen på hele partiet og endda lavede en ny blomst senge. "Vi gjorde det, og han elskede det. "

Restaurant kunder bemærkede også. Mange af Scrub-a-Dubs kunder er mennesker, der så deres arbejde og stoppede med at bede om et tilbud eller blev henvist af restaurantens ejer. Hvert landskabspleje genererer tre eller fire mere fra naboer, der ser dem arbejde. Parret havde også tegn opgjort, som de placerer på hver arbejdsplads for at tiltrække endnu flere kunder. Faktisk har Scrub-a-Dub været i drift siden oktober 1995, og parret har endnu ikke annonceret, selvom det er på deres dagsorden for den nærmeste fremtid. "Jeg ved, at i vintermånederne vil efterspørgslen efter landskabspleje ikke være der, " siger Marshall. "Vi bliver nødt til at falde tilbage på rengøringsaspektet af vores forretning. "

Marshall og frø håndterer både bolig og kommerciel rengøring, der begge bruger det samme udstyr. "Boligrengøring er hårdere end rengøringskontorer, " siger Seeds. "Der er flere kroge og krøller at gøre, og folk er mere krævende, fordi det er deres hjem. Det er heller ikke selskabets penge, de bruger, det er deres egen. "

Marshall og Seeds krediterer deres første succes til deres ærlighed. "Vi forstørrer et job, og hvis vi undertrykker os selv, så er det vores problem, "siger Marshall. " Når vi giver et citat, det er prisen. "

Scrub-a-Dub finder ud af, at folk foretrækker deres tjenester til de større (og måske mere upersonlige) virksomheder. Mange kunder siger at få citater fra andre virksomheder var lette at få dem til at komme tilbage for at gøre arbejdet ikke. "Du har ingen idé om, hvor mange mennesker der har sagt dette, gang på gang, " siger Seeds.

Marshall, som altid ville drive sin egen virksomhed, advarer iværksættere om at prøve deres forretning "på siden", for at sige, før de afslutter deres faste job. Men hun opfordrer dem med omsættelige færdigheder til at gå efter det. "Vi er ikke ude for at tjene en stor sum penge", siger hun. "Vi ønsker at være behagelige og vi vil gerne have det, vi laver. "

Power Washing

Rick Christian var altid glad for at holde tingene rene, herunder de frosne madvogne han kørte for at leve. Da han foreslog at vaske arbejdsgiverens flåde for ekstra penge, indså han ikke, at sidelinjenaktiviteten i sidste ende ville blive Power Washing Services i Livermore, Californien, en virksomhed, der nu bringer næsten 600. 000 dollars om året.

"Vi begyndte at vaske lastbilerne med en spand, en børste og en slange, " siger hans kone og forretningspartner, Lori. De to blev betalt $ 820 en weekend, to gange om måneden, til rengøring 40 lastbiler. Inden for fem år tjente de $ 1. 300 en weekend til rengøring af 75 lastbiler. "Med mere volumen kunne vi give en bedre pris, " tilføjer hun og bemærker, at prisen pr. Lastvogn faldt fra lige over $ 20 til omkring $ 17, mens deres forretning voksede. "Vi brugte ikke længere bare en børste og en spand. Vi havde perfektioneret vores system. "

I 1982, hvor deres lastvasketøjsvirksomhed voksede, ændrede en chance møde deres skæbne. Rick tog en frokostpause på en parkeringsplads, da en trykvandsforhandler med en demo maskine i sin pick-up trak i samme parti. Rick stoppede chaufføren, bad om en demonstration og imponeret over det, han så, købte maskinen til $ 6, 000. Kort tid efter var han bevæbnet med sin nye gadget, accepterede Rick et job, der rensede fortovene i en lokal biograf for $ 90.

Derefter nærmede Rick andre lokale butiksejere og ledere og tilføjede klienter til sin liste over regelmæssigt planlagte tjenester. De kristne har nu en annonce i de lokale gule sider og deltager i direkte postkuponkampagner, men det meste af deres forretning kommer fra at tage initiativ til at gå ud og bede om det.

"Baser din virksomhed på gentagne former for arbejde", råder Rick til, som siden har udskiftet sin trykvaskemaskine med 10 spændeskiver - lastbilmonterede maskiner, der tilslutter sig en vandkilde på stedet (som f. Eks. En udendørs kran) og bruger tryk og temperatur til at rengøre, normalt uden sæbe. Hvis der ikke er vand til rådighed på stedet, har de kristne også et par lastbiler, der kan transportere op til 500 gallon. Gentag forretning fra faste kunder holder pengestrømmen kommet. Faktisk siger Lori, at de stadig renser de samme teater fortove.

I 1987 udgjorde deres rengøringsvirksomhed $ 96. 000 om året, hvilket gør det muligt for Rick at springe ind i rengøring på heltid. Virksomheden forblev homebased indtil 1990, da de kristne flyttede til Sonora, Californien, omkring 1 1/2 timer væk fra Livermore. Ønsker at beholde deres forretningssted åbner de en butik i Liver-mer, som nu drives af en driftsleder. Rick arbejder mest hjemme fra sit Sonora hjem, går til Livermore-stedet et par dage hver uge.

De kristne rådgiver startende iværksættere om ikke at underlevere deres tjenester til et større firma. "Vi kan lide at have et direkte forhold til de mennesker, vi arbejder med, " siger Lori. "Vi kan godt lide kunderne at vide, at vi er her for at sikre, at det bliver gjort rigtigt. "

Stuepigeservice / Boligrensning

Rengøring lyder simpelt, men vær ikke vildledt: At være professionelt vellykket kræver evnen til at tænke på dine fødder. Bare spørg Linda Wiester, ejer af Cleany Boppers Inc. I Baltimore.

Wiester stolte på et kommercielt opløsningsmiddel til at gøre hendes klients lysekroner skinnende. Men da hun sprang ud af produktet - lige midt i et stort job - og ikke kunne finde mere overalt i byen, måtte Wiester komme med en løsning. Hurtig. Rådgivning med en kemiker via telefon, Wiester kombineret vand og to andre ingredienser til at komme med sin egen rengøringsopløsning.

"Jeg sov ikke meget den nat, fordi jeg var bange for, at lysekronerne ville være stribet, " siger hun. Hendes frygt var ubegrundet - klienten kunne lide resultaterne af Wiesters eget opløsningsmiddel bedre end den kommercielle.

Dette var ikke første gang muligheden bankede og Wiester svarede. Ejeren af ​​restauranten, hvor hun arbejdede som servitrice, havde nogle mennesker til middag på hendes hjem. "Hun ønskede, at huset skulle se meget flot ud, " siger Wiester, "og jeg sagde: " Jeg renser det for dig. " "

Wiesters chef var tilfreds med sit arbejde, og nogle af disse middagsgæster blev Wiesters fremtidige kunder. "Vi arbejder stadig for disse mennesker år senere, " siger Wiester.

Selvfølgelig havde hun sine ulemper ved at vende sin sidelinjevirksomhed til et fuldtids venture. "Du taber 80 procent af dine oprindelige kunder, når du bliver en tjeneste, " siger Wiester. "Dine priser ændres. Du kan ikke opkræve $ 30 for at rense et helt hus længere. "

Cleany Boppers Inc. Opkræver $ 22 pr. Rengøringsperson pr. Time med mindst to personer til 1 for at gøre rengøringen økonomisk værdig. 1/2 timer. Det svarer til mindst $ 66 pr. Hus, med den gennemsnitlige afgift er omkring $ 88. Det er dog ikke ualmindeligt, at et hjem til at tage to personer fem til seks timer til at rengøre - så meget arbejde ville næppe være det værd for $ 30. Opladning pr. Time fejer i overskud meget hurtigere end en fast sats.

For at løse forretningsproblemer vendte Wiester til Baltimore-kapitlet i National Association of Women Business Owners (NAWBO). "Jeg ville ikke bare rense huse, jeg ønskede at lære at drive en virksomhed, " siger Wiester, som blev glædeligt overrasket over gruppens tilbud. Et af programmene sætter f. Eks. En virksomhedsejer i kontakt med et rådgivende bestyrelse med 12 associeringsmedlemmer. "Der var altid nogen der kunne hjælpe. "

For at tiltrække nye kunder, anbefaler Wiester at gøre din virksomhed synlig. "Hvis nogen ønsker at starte en virksomhed, skriv et køretøj, " siger hun, og henviser til firmaet varevogne, der bærer Cleany Boppers Inc. Logoet og som tiltrækker, estimerer hun 10-15 procent af sine kunder. At have synlige og informative tegn på hendes kontor, der er placeret på et travlt kryds, genererer næsten nok forretning til at betale lejen. Mange af disse kunder er så tilfredse med jobbet af Cleany Boppers Inc. , at de bliver faste.

Wiester anbefaler at få så mange almindelige kunder som muligt. "80 procent af din virksomhed kommer fra 20 procent af dine kunder, " konkluderer hun. "Hvis du går i forretning, tag dig af dine kunder. Vær god til dem. "

Kontaktkilder

Advanced Mailing Services, Inc. , 6211 Chimney Center Blvd. , Greensboro, NC 27409, (910) 299-0800.

Glutenfri Pantry, Inc. , P. O. Box 840, Glastonbury, CT 06033-0840, (860) 633-3826.

Hjemmekontor og posttjenester, 1060 West Frankford Rd. , # 203, Carrollton, TX 75007, (214) 394-0901.

Beslægtede videoer: