Start en virksomhed

Tager et gap år?

Udtalelser udtrykt af Entreprenør bidragsydere er deres egne.

Efter at have solgt deres succesfulde brude forretning, spekulerede Wayne og Pat Dunlap hvor hurtigt de skulle dykke ind i deres næste kommercielle venture. De tænkte på en ferie. De havde altid længes efter at udforske de græske øer.

Wayne Dunlap troede, at han var skandaløs, da han foreslog en tre måneders tur. Hans kone reagerede med en stærkere plan.

"Hvorfor tager vi ikke et år væk? " hun sagde.

At droppe alting så længe syntes næsten ikke-amerikansk, siger Wayne Dunlap med en grin. Men efter at have tigget tallene så han, at de kunne klare det - især hvis de lejede deres hjem. Så for to år siden, ved 58, fandt parret en lejer for deres fire-værelses havudsigt hjem i Del Mar, Californien, og gjorde, hvad et stort antal eventyrlystne baby boomers laver: De begyndte et livsforløb for karriere, eller "gap år" for at turnere verden.

Dunlaps nød deres globus-trav så meget, at de holdt i næsten to år, ikke en. De besøgte mere end 100 lande. I svimlende toner skifter de en tur på en liste over deres oplevelser: Rider en elefant i Thailand (øverst)... River rafting i Argentina... Klatring den kinesiske mur... Sejlbåd på Nilen... Dykning i Det Røde Hav... Zip-lining gennem en Costa Rica regnskov.

"Vi var ude af kontrol" Wayne Dunlap siger.

Tager et gap år? En dag i New Zealand var de i kramper, vandret en massiv gletscher af blå is (højre). En anden dag havde de badedrag og savorede vin og ost i det brusende, boblebadlignende farvande, hvor to floder konvergerede.

"Det er så robust land, " siger Pat Dunlap, "du føler dig som om du er i et Indiana Jones eventyr, når du er der. "

Med mængder information nu så let tilgængelig - online og andre steder - rejsende, der beslutter sig for at forkæle et hul i udlandet, kan finde alt fra regler om visa og vaccinationer til at bære i Prag. Alligevel er beslutningen om at afsætte et år eller mere til udenlandsk rejse enorm. Normalt betyder det at leje ud eller sælge et hjem, plus bortskaffelse af bil og møbler. Rejseomkostningerne er betydelige - $ 20. 000 til $ 25. 000 om året pr. Person, med et skøn, hvis du undgår fancy hoteller. Der er risiko for at blive syg eller tabe værdigenstande.

Ligesom mange, der gør springet, var Lisa Lubin på et personligt korsvej, da hun stoppede sit godt betalende job som tv-producent for ABC i Chicago. Hendes interesse for rejser havde allerede været pikeret af David Elliot Cohens bog, Et år væk: Forladt det hele bagud for en rundrejse med vores børn, der kronede forfatterens eventyr med sin kone og tre børn, da de udforskede fjerne ørkener, floder og bjerge uden tv eller videospil.

"Det var en stor inspiration for mig, " siger Lubin, som nu er 39. "De var baby boomers. Det var som" Wow, de gjorde det her! "

Lubins ivrige efter at rejse voksede, da hendes kat døde, og hun brød sammen med sin kæreste. Hun solgte sin to-værelses lejlighed nær downtown Chicago. "På det tidspunkt, " siger hun, "jeg besluttede jeg gjorde det her", hvorefter hun også solgte sin bil og møbler og planlagde en rejseplan. Hun forlod i 2006 uden en returbillet og fortalte venner, at hun ville være væk i et år.

Billede Tager et gap år?  Start en virksomhed "Jeg rejste 15 måneder lige, bogstaveligt talt rundt om i verden, " siger Lubin. Startede i Costa Rica, hvor hun indskrev en spansk nedsænkningsklasse, vandrede Lubin i hele Mellem- og Sydamerika, og hoppede derefter til Australien, hvor hun deltog i deltidsarbejde på en café for at dække hendes leveomkostninger. Derefter fløj hun til Vietnam (over), tog en cykeltur fra Hanoi til Saigon, og besøgte Cambodja, Thailand, Singapore og Berlin - og fortsatte.

At rejse alene, uden endda en mobiltelefon, var en vanskelig tilpasning, indrømmer Lubin. "Det knuser, " siger hun. "Der er vanskelige tider, ensomme tider, uanset hvor meget du vil gøre det. "

Ikke alle trives med at leve ud af en kuffert i jordens fjerne hjørner, siger Sherry ott, medstifter af netværket Mød, planlæg, gå! , som har indsamlet feedback fra vellykkede og ikke-så succesfulde gap-år rejsende. (I øvrigt blev Otts firmanavn inspireret af Spis Bed Elsk, den bedst sælgende bog skiftede film om forfatter Elizabeth Gilbert årlige rejser i Italien, Indien og Indonesien. )

"At have konstant forandring er hele tiden hård, " siger Ott. "Der er en konstant tilstand af ukendt, når du rejser, især hvis du rejser til lande, hvor du ikke taler sproget. "

Et rejsebudget på 25. 000 dollars kan blæses for at sprænge ved at miste spidsen for, hvad der er brugt eller opholder sig for længe i dyre europæere nationer, varsler Ott.

Tager et gap år?  Start en virksomhed Lubin søgte at spare penge ved at bo i hostels, men følte sig ude af sted blandt feste unge backpackere. Ved brug af Tripadvisor. Com, lærte hun at vælge kodeord - "roligt", "venligt" eller "familieatmosfære" - signalering om at et hostel var rettet mod baby boomers. Mange nætter sov Lubin gratis på sofaer af fremmede og udnyttede et netværk af villige værter, hun fandt på Couchsurfing. Org.

"Når du er i vandrerhjem eller sofaer, er det nemt at møde folk, " siger hun. "Du har øjeblikkeligt nogen til at gå til middag med. Det er en af ​​de bedste ting, jeg gjorde", siger hun sammen med at bringe hendes bærbare computer.

Lubin lærte engelsk i Tyrkiet og nød en gratis lejlighed i Istanbul ved kat-siddende to felines navngivet Oscar og Wilde. Efter et stop i London kom hun hjem og skrev freelance rejseartikler inden han tog afsted igen for Europa og Mellemøsten. Re-bosættelsen endelig i Chicago i 2010 lejede hun en lejlighed og cobbled sammen en karriere efter kvarteret - ikke et krævende job, men en blanding af rejseskrivning, freelance tv-opgaver, fotografi og video rådgivning. Hun grundlagde sit eget firma, LLmedia, sidste år.

Tilbagevendende rejsende har ofte mindst en ekstraordinær hukommelse, der belyser hele deres årlige oplevelse. For Doris Gallan og hendes mand, Jacob Frank - et Los Angeles-områdepar, der blev brændt ud af deres skrivebordsjob og vanskelige freeway-pendler - indstillingen var en dyrelivsbevægelse i Sydafrika, hvor de tilbragte en måned flaskefodring og omsorg for forældreløse baby bavianer.

Tager et gap år?  Billede Omkring 300 af primaterne boede på Center for Animal Rehabilitation \u0026 Education i byen Phalaborwa, der er tilbøjelig af omkring et dusin frivillige fra hele verden, husker Gallan. Børnene krævede intensiv moderlig pleje.

"De ville blive bange og løbe til os og klamre sig til os, " siger Gallan. "Efter et stykke tid lærte du dem at kende - deres navne, deres personligheder. "

Frank bundet til en 3-måneders kvinde med navnet Shanti. "Hun ville sove på min barneseng med mig om natten, " siger han. Shanti bar bleer, og de snugglede under myggener i en region, hvor malaria er en trussel, siger Frank.

Start en virksomhed Tager et gap år?  Billede Gallan og Frank (højre), der begge var 58 da de begyndte, satte deres fulde engagement i deres rejse, solgte et 4-værelses hus, deres møbler og alle deres ejendele bortset fra en enkelt kasse med fotos og kærlighedsbreve. De afgang i 2006 med kun rygsække. De var væk i fem år.

"Vi kunne bare ikke holde op, " siger Gallan.

Lejlighedsvis overbelastede træthed dem, men at gå hjem var ikke en mulighed. "Hjem var hvor rygsæk var, " siger Gallan. For at genoplade, de stoppede at flytte, hule op i komfortable pletter. I Bali var deres tilflugt et hotel med en pool og engelsktalende personale. I det sydlige Frankrig, de havde en gratis lejlighed i seks uger, høflighed af venner, de havde lavet i Antarktis. De tilbragte et helt år i Kina, hvor Gallan, der har en MBA i marketing, skrev en selvudgivet bog, The Boomers 'Guide til at gå i udlandet.

Tid væk ændrede hvordan de ser livet. "Fordi alt omkring dig er nyt, åbner du op og ser virkelig på ting, " siger Frank.

Gamle rutiner begyndte at lyde humdrum. Det altid truende spørgsmål - hvad de skal gøre, når deres rejser var overhængt over dem, kun for at løse sig selv, da en af ​​Gallans marketingkontakter meddelte, at han var ved at udvikle en udvej i Vietnam. Gallan underskrevet på at håndtere markedsføring for projektet.

Selvom de er tilbage i Los Angeles-området, lejer en lejlighed i Sierra Madre, planlægger parret at flytte i nærheden af ​​Da Nang i maj. Frank, som vil undervise engelsk i Vietnam, er begejstret for udsigten til et nyt eventyr.

"Jeg kan ikke vente, " siger han. "Muligheden er utrolig. "

Dette er anden del af en SecondAct. Com serie på Midlife Gap Years:

Dag 1: Hvad er et hulår og hvorfor skulle du have brug for en?
Dag 2: Tager et gap år? Gå Global (i dag)
Dag 3: En Trippers Liv
Book Buzz: Fortæller at inspirere dit hulår

Beslægtede videoer: