Start en virksomhed

Sådan navngiver du en virksomhed

Sådan navngiver du en virksomhed

Følgende uddrag er hentet fra Medarbejdermediers bog Start din egen virksomhed. Køb det nu fra Amazon | Barnes \u0026 Noble | iTunes

Hvad er i et navn? Meget, når det kommer til små virksomheder succes. Det rigtige navn kan gøre din virksomhed til at tale om byen. Den forkerte kan dumme det til uklarhed og fiasko. Ideelt set skal dit navn formidle ekspertise, værdi og unikhed af den produkt eller tjeneste, du har udviklet.

Nogle eksperter mener, at de bedste navne er abstrakte, en blank skifer, hvorpå man kan skabe et billede. Andre mener, at navne skal være informative, så kunderne ved straks, hvad din virksomhed er. Nogle mener at mønte navne (der kommer fra færdige ord) er mere mindeværdige end navne, der bruger rigtige ord. Andre mener, at de er forglemmelige.

I virkeligheden kan ethvert navn være effektivt, hvis det understøttes af det relevante markedsstrategi. Her er hvad du skal overveje for at give din lille virksomhed det mest hensigtsmæssige og effektive navn.

Få hjælp til at starte

Kommer op med a godt firmanavn kan være en kompliceret proces. Du kan overveje at rådføre sig med en ekspert, især hvis du er i et område, hvor dit firmanavn kan påvirke succesen af ​​din virksomhed. Navngivningsfirmaer har udførlige systemer til at oprette nye navne, og de kender deres vej omkring varemærkelovgivningen. De kan rådgive dig mod dårlige navnevalg og forklare, hvorfor andre er gode.

Ulempen er omkostninger. Et professionelt navnefirma kan opkræve så meget som $ 80. 000 for at udvikle et navn. Det omfatter generelt andet identitetsarbejde og grafisk design som en del af pakken, ifølge Laurel Sutton, en chef med Catchword Brand Name Development. Navngivning tjenester, der opkræver så lidt som $ 50 eksisterer, men at bruge en rimelig mængde penge tidligt til kvalitet ekspertrådgivning kan spare penge på lang sigt.

Relaterede: 5 Must-Haves for et vellykket logo

Hvad er i et navn?

Start med at beslutte, hvad du vil have dit navn til at kommunikere. Det bør styrke de vigtigste elementer i din virksomhed. Dit arbejde med at udvikle en niche og en mission statement vil hjælpe dig med at identificere de elementer, du vil understrege i dit navn.

Jo mere dit navn kommunikerer til forbrugerne om din virksomhed, desto mindre indsats skal du udøve for at forklare det. Ifølge navneeksperter bør iværksættere prioritere rigtige ord eller kombinationer af ord over sammensatte ord. Folk foretrækker ord, de kan forholde sig til og forstå. Derfor fordømmer professionelle namers universelt strenge af tal eller initialer som et dårligt valg.

På den anden side er det muligt for et navn at være for meningsfuldt. Fælles faldgruber er geografiske eller generiske navne. Et hypotetisk eksempel er "San Pablo Diskdrev. " Hvad hvis firmaet ønsker at udvide ud over byen San Pablo, Californien? Hvilken betydning vil det navn have for forbrugerne i Chicago eller Pittsburgh? Og hvad hvis firmaet spredes ud over diskdrev i software eller computer instruktionsmanualer?

Hvordan kan et navn være både meningsfuldt og bredt? Beskrivende navne fortæller noget konkret om en virksomhed - hvad den gør, hvor den er placeret og så videre. Forslagsnavne er mere abstrakte. De fokuserer på, hvad virksomheden handler om.

Overvej "Italiatour", et navn, der blev udviklet af et navnefirma for at hjælpe med at fremme pakkerejser til Italien. Selv om det ikke er et rigtigt ord, er navnet meningsfuldt, og kunderne genkender straks, hvad der tilbydes. Endnu bedre, "Italiatour" fremkalder spændingen ved udenlandsk rejse.

Når du vælger et firmanavn, hvad enten du er starter en online forretning bric-and-mortar eller online holde følgende tips i tankerne:

  • Vælg et navn, der appellerer ikke kun til dig, men også til den slags kunder, du forsøger at tiltrække.
  • Vælg et trøstende eller velkendt navn, der fremkalder hyggelige minder, så kunderne reagerer på din forretning på et følelsesmæssigt niveau.
  • Vælg ikke et navn, der er langt eller forvirrende.
  • Hold dig væk fra søde ordsprog, som du kun forstår.
  • Brug ikke ordet "Inc. " efter dit navn, medmindre din virksomhed faktisk er medtaget.

Relaterede: Sådan starter du en forretning med (næsten) ingen penge

Få kreativitet

På et tidspunkt, hvor næsten alle eksisterende ord på sproget er blevet varemærket, bliver muligheden for at mønte et navn mere populært. Nogle eksempler er Acura og Compaq, som blev udviklet ved at navngive firma NameLab.

Coined navne kan være mere meningsfuldt end eksisterende ord, siger NameLabs præsident Michael Barr. For eksempel har "Acura" ingen ordbogsdefinition, men ordet antyder præcisionsteknik, ligesom virksomheden har til hensigt. NameLabs team skabte navnet Acura fra "Acu", et ordsegment, der betyder "præcis" på mange sprog. Ved at arbejde med meningsfulde ordsegmenter (hvilke sprogkundskaber kalder morphemes) som "Acu", siger Barr, at selskabet producerer nye ord, der er både meningsfyldte og unikke.

Barr indrømmer imidlertid, at sammensatte ord ikke er den rigtige løsning for enhver situation. Nye ord er komplekse og kan skabe en opfattelse af, at produktet, tjenesten eller virksomheden er kompleks, hvilket måske ikke er sandt. Plus, navngivning begyndere kan finde denne slags coining ud over deres evner.

En nemmere løsning er at bruge nye former eller stavemåder af eksisterende ord. For eksempel oprettede NameLab navnet Compaq, da et nyt computerfirma kom til dem med at udnytte sin nye bærbare computer. Holdet tænkte på ordet "kompakt" og kom op med Compaq, som de troede, ville være mindre generiske og mere mærkbare.

Relaterede: De bedste måder at gøre markedsundersøgelser til din forretningsplan

Test dit navn

Når du har indsnævret feltet til fire eller fem navne, der er mindeværdige og ekspressive, er du klar til at lave en varemærkesøgning. Ikke alle firmanavn skal være varemærkeregistreret, så længe din statsregering giver dig et fremskridt, og du overtræder ikke andres handelsnavn. Men du bør overveje at ansætte en varemærkesadvokat eller i det mindste et varemærkesøgningsfirma før for at sikre, at dit nye navn ikke krænker en anden virksomheds varemærke.

For at illustrere risikoen, du løber, hvis du træder på et eksisterende varemærke, skal du overveje dette: Du ejer en ny fremstillingsvirksomhed, der er ved at sende sine første ordrer, når et uklart selskab i Ogunquit, Maine, anser navnet på din virksomhed en overtrædelse på deres varemærke. Det engagerer dig i et juridisk kamp, ​​der bankrupts din virksomhed. Dette kunne have været undgået hvis man søgte eksperthjælp. De ekstra penge du bruger nu kan spare dig for utallige besvær og udgifter længere nede ad vejen.

Endelig analyse

Hvis du er heldig, vil du ende med tre til fem navne, der passerer alle dine test. Hvordan laver du din endelige beslutning?

Husk alle dine oprindelige kriterier. Hvilket navn passer bedst til dine mål? Hvilket navn beskriver mest præcist det firma, du har i tankerne?

Nogle iværksættere ankommer til en endelig beslutning ved at gå med deres tarm eller ved at gøre forbrugerundersøgelser eller test med fokusgrupper for at se, hvordan navnene opfattes. Du kan doodle en ide om, hvad hvert navn vil se ud på et skilt eller på business papirvarer. Læs hvert navn højt og vær opmærksom på, hvordan det lyder, hvis du forudser radioannoncering eller telemarketing i din fremtid. Brug nogle af eller alle disse kriterier.

Husk på, at professionelle navnefirmaer bruger alt fra seks uger til seks måneder til navngivningsprocessen. Du har nok ikke så meget tid, men planlægger at bruge mindst et par uger til at vælge et navn.

Når din beslutning er truffet, skal du straks bygge din entusiasme for det nye navn.