Start en virksomhed

8 måder at gøre en omvendt mentorarbejde til for dig

8 måder at gøre en omvendt mentorarbejde til for dig
Udtalelser udtrykt af Entreprenør bidragsydere er deres egne.

Billede 8 måder at gøre en omvendt mentorarbejde til for dig Start en virksomhed For nogle uger siden, da jeg havde brug for hjælp til at finde ud af, hvordan man konverterede tal i et Excel-regneark til en multilinevifte, vendte jeg mig til en ekspert: min 23-årige datter.

Det tog hende mindre end fem minutter at vise mig hvilken Excel-funktion der skal bruges. Et par klik senere viste tallene sig som en perfekt formateret, flerfarvet firelinjediagram.

Det er et lille eksempel på den slags omvendt mentorskab, der sker i hjemmekontorer og meget større arbejdspladser over hele landet, hvor arbejdere aktivt søger råd fra deres ofte men ikke altid yngre kolleger om teknologi og andre forhold.

Denne type peer-to-peer coaching er ikke helt ny. Tidligere General Electric formand Jack Welch krediteres med at popularisere konceptet for mere end et årti siden, da han havde 500 øverste ledere nå ud til yngre medarbejdere for at hjælpe med at bruge internettet, ifølge dette Wall Street Journal artiklen.

Men den fortsatte march af nye teknologier til en arbejdsplads, der nu deles af medarbejdere, der spænder over fire generationer, sporer flere virksomheder og individuelle arbejdere for at søge disse former for samarbejdsrelationer for at forblive aktuelle og dele information.

Her er forslag fra karriere- og ledelseseksperter om, hvordan man starter et omvendt eller gensidigt mentorforhold:

1. Find en kompatibel partner. Den ideelle kandidat er en person med færdigheder i områder, du mangler, siger Lisa Quast, en Seattle karriereudvikling konsulent og forfatter af Din karriere, din vej! Hun foreslår at lede efter en partner, der har potentiale til at bevæge karrierestigen hurtigere med lidt hjælp fra en erfaren arbejdskvinde. Hvem ved, dagens junior associate kunne være morgendagens stigende ledelsesstjerne, og et etableret forhold med en up-and-comer kunne være en god ting at have.

2. Indstil forventninger. Opret grundregler for det, du vil have ud af et partnerskab, f. Eks. Hvor ofte du vil mødes, og hvad begge parter kommer ud af det, siger Quast. Indledningsvis kan interaktioner om hvad du vil eller skal lære. Men være åben for andre fordele, som f. Eks. At bygge bro over ikke kun videnrummene "men også hierarkiske", skriver Charles A. Volkert, en administrerende direktør for juridisk industripersonale Robert Half Legal i dette indlæg.

[Relaterede: 9 måder Midlife Career Changers kan være (mere) Tech Savvy ]

3. Få din chef er ok. En meget gensidig mentor kan ske uformelt. Men hvis du vil eller skal oprette et formelt program, skal du have din leder eller virksomhedens godkendelse. Vind det ved at forklare, hvordan man går sammen med kolleger fra en anden afdeling eller generation, kan hjælpe dig med at bringe et andet perspektiv til forretningsbeslutninger. Også at have en omvendt mentor kunne forbedre virksomhedens rekrutteringsindsats eller øge sit omdømme i sociale medier cirkler, siger Volkert.

4. Vær åben for forslag og kritik. Mark Miller, en chef på Chick-Fil-A fastfood kæden og medforfatter af Hemmeligheden: Hvilke store ledere ved og gør, startede sit eget omvendte mentorforsøg for nylig. Et mål er at lære, hvad han gør forkert, og korrekt, på sociale netværk som Facebook, forklarer han i dette indlæg på sine store ledere tjene blog. "Jeg foretrækker at lære i dage fra en anden, hvad jeg kunne lære på egen hånd i årtier, " skriver han. "Jeg udnytter andres talenter og gaver. Det giver dem mulighed for at dele deres ekspertise og dele deres lidenskab, som en god idé til mig. "

5. Gør det mere end bare om tech. Begræns ikke din tankegang om, hvad et omvendt mentorskab kunne være, skriver Miller. "Måske kan en yngre person hjælpe dig med at lære om sushi, bosættere af Katan, populærmusik eller endda hvordan man leder næste generation mere effektivt. "

[Relaterede: De 6 Hotteste Tech Karriere ]

6. Giv så meget som du får. Forholdet skal være gensidigt gavnligt, siger Quast. Som en mere erfaren jobindehaver kan du hjælpe en yngre kollega med at præcisere deres jobmål og anbefale handlinger, de kan tage for at fremme deres karriere. Du kan også introducere yngre arbejdere til nøglepersoner i din virksomhed eller industri, siger hun.

7. Eksperimenter med tilgange. Hvis du driver din egen virksomhed, kan du starte med at oprette et omvendt mentorprogram inden for en enkelt afdeling, siger arbejdspladskommunikationskonsulent Linda Dulye i dette indlæg på Fox Business 'small-business blog. Der kan dog være endnu større værdi ved at starte et program, der krydser afdelinger. Dulye's post fokuserer på de fordele, som sådanne arrangementer kan have for Gen Y-arbejdere, der ser, hvordan deres kompetencer og interesser kan overføre til andre job end dem, de oprindeligt var ansat til at gøre. Men det samme gælder for babyboomere og Gen X-arbejdere, der kunne bruge et omvendt mentorskab til at opdage færdigheder, de ikke havde indset, at de havde og parlay dem til en ny mulighed.

8. Må ikke stereotype. Ikke alle 45-årige har den samme viden eller ekspertise, så tag ikke ud for, at hver Gen Y-medarbejder gør det heller. Bare fordi en persons digitale indfødte betyder ikke, at de er en whiz på Facebook, LinkedIn eller pinterest. Du kan ende med at lære en yngre knytte en ting eller to.

[Relaterede: SecondAct Career Center ]