Start en virksomhed

Soapy Salg

Sandie Ledray gør forretningen den rene måde.

De siger, at nødvendigheden er moderen til opfindelsen. Sandie Ledray skal have tænkt på dette, da hun startede sin Seattle-baserede forretning, Brookside Soap Inc. , dedikeret til skabelsen af ​​blide, helt naturlige sæbeprodukter. "Jeg er en retfærdig rødhårede, og havde mange problemer med de produkter der var derude, " forklarer Ledray. "Jeg ville have noget naturligt. "

Da Ledray, nu 37, fandt ud af, at mange kommercielle sæbe irriterede hendes følsomme hud, begyndte hun at lave sit eget sæbe og vaskemiddel både fra syntetiske materialer og animalske produkter. I dag består hendes produktlinje af otte sorter af barsåb, som Mandarin \u0026 Witch Hazel, Cinnamon Hand Scrub og Avocado \u0026 Calendula samt Best Friend Pet Shampoo, formuleret specielt til hunde og katte.

Ledray sæber var en øjeblikkelig succes, selv før hun startede Brookside i 1988. Hun begyndte at gøre sæbe i sit køkken til eget brug. "Venner ville gå væk med armloads af de ting, " minder Ledray. Kort efter at hendes bekendte opdagede Ledray sæber, bidrog ven Mary McIsaac, nu 51, halvdelen af ​​parrets oprindelige $ 300 investering til en rustfri stålkedel og de to grundlæggende ingredienser, der var nødvendige for soapmaking olier og natriumhydroxid. Da Brookside blev opført i 1990, præsenterede Ledray McIsaac med halvdelen af ​​bestanden og gjorde hendes vicepræsident og medejer.

Start-up-fasen

Ledray udpeger disse beskedne økonomiske begyndelser som en af ​​hendes hemmeligheder til succes. "Fordelen ved at skulle arbejde fra den position er at du skal bruge opfindsomhed, " noterer hun. "Du kan ikke bare købe din vej til et svar på et problem. Du skal finde en måde at skabe, hvad du har brug for, og det har været en meget god lærerig oplevelse for mig. "

Den lave startinvestering, som kvinderne lavede, blev oprindeligt modregnet af den enorme mængde tid og arbejde, der gik ud på at skabe en kropspleje produktlinje. Ledray tilbragte tre år på at prøve sæbeopskrifter, undersøge regeringens krav, skabe produkter og designe emballage og kunst. Seattle indfødte vidste fra begyndelsen, at hun ønskede at skabe en sæbe, der var mild, ren og fri for animalske produkter og dyreforsøg. "Der er ingen grund til at være animalske produkter i sæbe og shampoo", siger Ledray, en vegetar, "og sæber er så meget pænere uden animalske produkter i dem alligevel. "

Da hun begyndte at undersøge sæbeopskrifter, løb den ambitiøse Ledray op imod sin første udfordring. "Det grundlæggende er ikke alt for svært at finde, saponification (en katalytisk, kemisk proces) værdier af forskellige olier, ting sådan, " noterer hun. "Men jeg var ikke så tilfreds med de grundlæggende opskrifter der var derude. " Da hun startede sin forskning, testede Ledray gamle opskrifter, som hun fandt i soapmaking bøger trukket fra reference stakke i det lokale bibliotek; på det tidspunkt var der kun en soapmaking-bog på det kommercielle marked. "Opskrifterne i den bog var ubrugelige, " siger Ledray. "Fra et kemisk synspunkt var de virkelig dårligt tænkt. "

Med hensyn til hendes egen tekniske viden om soapmaking processen indrømmer skaberen: "Jeg havde ingen baggrund i organisk kemi - det er det du har brug for til dette - men det gør jeg nu. " For at kompensere for sin mangel på formel uddannelse inden for kemi, studerede den ambitiøse eksperimenter selv alene og tog en meget videnskabelig tilgang til at skabe sine produkter. "Jeg har taget noter på hver parti sæbe, jeg nogensinde har lavet, og jeg er gået tilbage og kontrolleret pH-niveauet og kiggede på egenskaberne af sæbe og hvad det gør, " siger Ledray. "Jeg fulgte hvert parti hele vejen igennem, og det var en god læringsproces. "

Udover at skabe sin egen produktlinje og designe hendes produkters emballage, byggede Ledray de meget forme, der blev brugt til at lave sæbe. Hun siger, at hendes tømrer- og bygningsbakgrunde virkelig har hjulpet i denne forretning, og bemærkninger: "Jeg bruger ting fra ethvert arbejde, jeg nogensinde har haft. "

Ledray anbefaler at gøre al din forskning først. "Når du starter din virksomhed og har kunder, har du ikke tid til at lave forskning og løbe rundt og få ting sammen. Der er sådan en ting, som starter for tidligt. "

Brookside Soap Inc.

I dag gør Brookside Soap Inc. Sæbe til en halv snes andre virksomheder, der markedsfører sæberne under deres egne private labels. Virksomheden sælger sine egne navne-mærkeprodukter i sundhedsfødevarebutikker og markedsspecifikke kataloger, såsom "The Vegetarian Times. " Ledray hævder, at markedsføring af sæbe gennem andre virksomheder betyder ikke, at hendes firma konkurrerer med sig selv. I stedet får den adgang til andre markeder, såsom gave- og kæledyrsindustrien. Brookside er nu begyndt at eksportere til det japanske marked, i hvilket Ledray kalder en "lille, kontrolleret måde".

Mens hun forudser salget til at stige støt i de kommende år - selskabet bringer nu over 200. 000 dollars om året - holder Ledray fast til sin filosofi om vækst: Langsomt og stabilt vinder løbet. "Vi forsøger at få en rigtig bred base under os i stedet for at gå lige op med denne ting. Jeg vil være okay, hvis en af ​​vores private labels beslutter at gøre noget andet i stedet for at lave sæbe næste år. Uanset hvad, vores firma vil være omkring, og være sikker og sund. "

Selv om mange virksomheder skynder sig at være de største på deres markeder, vil Ledray snarere forankre Brookside med et godt fundament og et langsigtet profitpotentiale, samtidig med at det ligger inden for rammerne af, hvad virksomheden nu kan producere. Som hun forklarer: "Det er ikke nødvendigvis til din fordel at gøre højt volumen med noget, der er arbejdskrævende er til din fordel for at finde en niche, hvor du kan tilbyde noget, som andre virksomheder ikke kan. Vi kan gøre små mængder private labels af høj kvalitet. "

Når denne producent taler om et kvalitetsprodukt, betyder det forretning. Ledray er stolt af at bruge kun de fineste olier for at producere en sæbe med de mest ønskelige egenskaber. "Olier er lavet af fedtsyrer og glycerin, " forklarer Ledray. "Forskellige fedtsyrer har helt forskellige egenskaber, når du gør dem til sæbe. " Nogle fedtsyrer kan tørre mere end andre, nogle kan rense bedre end andre, nogle er milde, mens nogle er barske, nogle kan skumme godt og nogle kan ikke. Ledray bruger kun kokos, palme og olivenolie i sine sæber. Som hun siger, "Det er kombinationen af ​​dem, der gør et godt produkt. "

Glycerin i olierne giver sæbe dens fugtighedsgivende egenskaber, mens friske urter bruges til duft. Ledray kan prale af, at de fleste af de urter, hun bruger, dyrkes lokalt i Seattle-området. Hun er en stickler til at skabe den rigtige kombination af urter. Hendes mest solgte sæbe er Rosemary og Lavendelbaren, hvor Ledray kombinerer tre forskellige lavender. Da denne urtens kæmper ønskede at skabe en sæbe duftende med mynte, skabte hun en bad og bruser Spearmint bar, i stedet for at gøre en duftende med pebermynte, som hun insisterer på, er for hård ildelugtende. Det er denne opmærksomhed på detaljer, der har vundet stor ros fra Brookside's kunder.

Samfundsinvolvering

Brookside er også rost i lokalsamfundet. Ledray's firma donerer bar sæbe og vaskemiddel (lavet af ristede sæbe rester) til forskellige velgørende årsager, såsom den cubanske-amerikanske venstring og kyllingsuppe brigaden, en fødevarebank til aids-patienter. Brookside donerer også produkter til Angeline's House, et dagcenter, der giver en måde for hjemløse kvinder til, som Ledray forklarer det, "kom ud af gaden, bad, og lav deres tøjvask. "

Brookside's indsats i samfundet er meget værdsat. Ledray kontaktede Cascadia Revolving Fund, en nonprofit, community-udvikling lånefond i Seattle, der yder lån primært til kvinder og minoritetsejede virksomheder, der laver miljøvenligt arbejde i området. Cascadia gav Ledray og McIsaac et lån på $ 30. 000.

Penge fra Cascadia tog deres homebased forretning til næste trin. Brookside oplevede en flaskehals i sin produktionsproces på indpakningstrinnet. Alligevel blev de to skræmt af presset om at investere i et dyrt indpakningsmaskineri. Endelig husker Ledray, efter at have modtaget lånet fra Cascadia, "Jeg har købt et brugt indpakningsudstyr, som vi kærligt kalder" Lucille ", som omsluttes hele vores sæbe nu. Vi skulle have hende bygget op til vores specifikationer. "

"Lucille" tilladt Brookside at pakke sæbe så hurtigt som det kunne laves. En del af produktets appel er bestemt også dens emballage. "Jeg designede vores husmærkeemballage og hyrede en botanisk illustrator til at lave kunstværket, " siger Ledray. "Det gik fra en simpel tofarvet offset print til en firefarvet proces og tørbørste botaniske renderinger. " I overensstemmelse med Ledrays miljøbevidste produktdesign er alle emballager 100 procent efter forbrugeraffald genbrugt, trykt med mindre giftige sojabaserede blæk. "Vi forsøger at gøre så meget ret, som vi kan finde at gøre. "

Selvom der findes mange produkter til kropspleje på markedet i dag, fastholder Ledray, at Brookside var en af ​​de første små virksomheder, der kom på scenen. "Jeg var temmelig meget alene, da jeg startede dette, " siger hun. "Der var ikke mange mennesker, der laver denne slags forretninger, hvilket gør disse produkter. " Når alt kommer til alt er sagt og gjort, finder Ledray, at det hårde arbejde og kampen var umagen værd. "Jeg nyder virkelig kemi og arbejder med urter og det udstyr, vi har, " siger hun. "At drive min egen virksomhed og lave designarbejde på emballage... Alt om det er en god kombination, det fylder mange behov for mig. "

Beslægtede videoer: