Start en virksomhed

6 hemmelige våben af ​​skurke iværksættere

6 hemmelige våben af ​​skurke iværksættere
Udtalelser udtrykt af Entreprenør bidragsydere er deres egne.

Der er en misforståelse om, at alle iværksættere er udadvendte - skræmmende eller boblende personligheder, der altid er partiets liv. Men de er det ikke. Og selv de der er udadvendte kan være genert.

Der sondres. Introvere føler sig forynget, efter at de tager tid at være alene. De nyder ofte rolige aktiviteter som at læse deres yndlingsbog eller bruge tid sammen med en nær ven. På den anden side vil udøvere lide at tilbringe fritiden blandt mennesker, men de genert er mindre tilbøjelige til at åbne op for en ny bekendtskab med det samme.

Relaterede: 6 Typer af mennesker, der er virkelig svært at tale med

Skamhed behøver ikke at være svækkende og diskvalificerer dig heller ikke fra at blive succesfuld. Faktisk har genert iværksættere en stor fordel i forhold til deres udadvendte kolleger: de overlader næsten aldrig eller overshare. Effektiv lytning er den vigtigste færdighed, som enhver iværksætter kan have, og det er et talent, der kommer meget naturligt til personer, der er genert.

Hvis du betragter dig selv som en genert iværksætter, er der nogle måder, du kan dyrke dine styrker.

1. Vis, ikke fortælle. Hvis du er naturligt genert, har du højst sandsynlighed ikke offentlig tale, selv i mindre omfang i et bestyrelsesrum. Du må ikke risikere forlegenhed ved at forsøge (og højst sandsynligt ikke) at placere en executive off-the-manchet. I stedet, når du pitcher en klient, at vise dem hvad du kan gøre for deres forretning. Lav en præsentation, der taler for sig selv og stoler ikke så højt på din evne til at lave den perfekte tonehøjde.

Relaterede: 5 regler for teksting til enhver, du gør forretninger med

2. Forbered, forberede, forberede. Skriv og øg din elevatorhøjde, før du nogensinde har brug for det. Du ved aldrig hvem der løber ind på vej til frokost eller som du venter i kø for kaffe. Hvis du får mulighed for at introducere dig selv til en potentiel kunde eller investor, skal du bare aflevere din tale som om du taler til en ven. Du kommer mere naturligt ud, næste gang du skal introducere dig selv og din virksomhed til en gruppe.

3. Lej dine medarbejdere klogt. Du er dit eget bedste visitkort, men det gør ikke ondt for at få et stærkt salgsteam til at bakke dig op. Især for stillinger i marketing og salg, ansætte folk, hvis styrker er dine svagheder. Sørg for, at de mennesker, du lejer, deler dit syn, men legemliggør de manglende færdigheder.

4. Brug teknologi til din fordel. Hvis du er ekstremt genert, prøv at have et møde med dine kunder via teknologi. Du kan være mere afslappet og finde det lettere at kommunikere via IM, Google Hangout og Skype. Du vil være mere behagelig, hvis du planlægger at følge op med en ansigt til ansigt interaktion.

Relaterede: Hvad skal man ikke gøre, når man tager ud til frokost

5. Vis ægte passion. Ægte lidenskab, den slags, der gør dine øjne lyse og kører dig til at holde arbejde, er smitsom. Din passion for din virksomhed og dine kunder vil sætte dig adskilt og gøre andre opmærksom på dig. Spring den lille snak om vejret og del din passion med andre. Del med dine kunder og kunder hvordan og hvorfor du startede din virksomhed og hvad du elsker om det.

6. Skub udenfor din komfortzone. Det handler ikke altid om, hvem du ved, men hvem kender dig. Selvom tanken om at deltage i netværksbegivenheder gør dig i stand til at føle sig urolig, skal du gå i gang med dem. Lav et mål at deltage i en eller to hver måned. Introducer dig selv til mindst en ny person ved hver begivenhed. Du kan blive overrasket over antallet af døre, du kan åbne ved blot at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Relaterede: Visitkort Gør og don'ts