Start en virksomhed

Buddy-systemet

5 personer, du skal lære at kende, når du starter din virksomhed.

Få kendskab til din VC
I dette økonomiske klima er det fristende at arbejde med næsten enhver venturekapitalist, der er villig til at give dig de penge, din virksomhed har brug for. Udlån er stramt, og ivrige investorer er svært at finde - vi får det. Det, vi foreslår, er imidlertid at kende den person, der er ved at blive en kritisk del af din forretningsdrift. Chris Talis, CPA og senior partner hos Hedgerow, et konsulentfirma for fusioner, opkøb og virksomheder i Teaneck, N. J. , startede og kapitaliserede mange opstartsselskaber i de sidste 15 år. Her er hans tage på hvad du behøver at vide om din VC:

Kend deres industrielle fokus. VC'er har en tendens til at investere i en industri, som de har haft erfaring med - det er noget, de vil se for at udnytte, når de investerer i en mulighed.

Kend deres seneste investeringer. Med andre ord, tjek deres referencer og find ud af, om deres kunder er tilfredse med forholdet.

Vide, hvordan investeringen vil blive struktureret. Hvad er vilkårene og egenkapitalkravene? Hvordan skal stemmeret rettes? Skal der udbetales et udbytte?

Ved, hvad "ekstra" de kan tilbyde dig. Find ud af, om din VC har værdifulde kontakter, som advokater, revisorer og bankfolk. Spørg eksisterende klienter spørgsmål for at afgøre, om VC vil støtte dig økonomisk, når der opstår vanskelige situationer.

Kend deres personlighed (og kan lide det). Der opstår problemer. Sørg for, at du produktivt kan tale med og arbejde med din VC.


Lær at vide din advokat
Det gamle nål-i-høstaskeord er passende, når det kommer til at finde den rigtige advokat for din virksomhed. Brug disse tips til at hjælpe dig med at stille de rigtige spørgsmål, når det er interviewtid:
 • Spørg om de specialiserer sig. Hvis du køber en franchise, har du brug for en franchise advokat. Hvis du starter en kaffebar, spørg hvad andre små virksomheder de har repræsenteret.
 • Spørg deres priser. Og ved hvad der er medtaget.
 • Bed om referencer. Mike Drumm, advokat for Snell \u0026 Wilmer, et fuldservice-advokatfirma med otte kontorer i det vestlige USA, siger, at advokaten giver praktiske løsninger og overlader ikke.
 • Spørg om de har tid til dig. Din tid er afgørende. Sørg for, at de vil reagere på dine behov.


Få kendskab til din franchisegiver
Greg Williams ved en eller to ting om franchises. Han ejer 24 Qdoba steder i Indiana og South Carolina, med planer om at udvikle 18 mere; Han ejer også en Steak n 'Shake i Myrtle Beach, S. C. , og har til hensigt at udvide i hele staten. Når han søger at investere i et franchise-koncept, har han fem regler, han følger:
 • Sørg for, at franchisegiver har lidenskab for produktet og virksomheden.
 • Sørg for, at franchisegiver ejer og driver en franchiseenhed. Dette er vigtigt for Williams, fordi det viser, at franchisegiveren tror på systemet.
 • Sørg for, at franchisegiveren er troværdig og pålidelig. Den bedste måde at gøre dette på: Tal med franchisetagerne.
 • Sørg for, at der er en stærk infrastruktur og en nøglefærdig drift.
 • Sørg for, at partnerskabet er ægte. Til Williams betyder det, at franchisegiveren og franchisetagerne alle arbejder sammen for at forbedre systemet som helhed.


Bliv kendskab til din webdesigner

Vises blindt at søge efter en webdesigner på internettet er ikke den bedste metode. Boris Bugarski, administrerende direktør og præsident for Santa Ana, Californien-baserede mUrgent Corp. , et websiteudviklingsfirma, der specialiserer sig i franchises, foreslår, at du begynder at få anbefalinger fra kolleger og venner. Her er hvad du skal se efter i enhver god webdesigner:

Kendskab til din virksomhed. Ingen mængde af webdesign savner vil føre til et produktivt websted, hvis designeren ikke ved noget om din særlige forretning.

Viden om markedsføring. Ifølge Bugarski er dette det vigtigste aspekt ved at opbygge en effektiv hjemmeside. Designeren skal foretage en opdagelsesproces for at lære dig at kende dine forretnings- og marketingmål, og webstedet skal bidrage til at opfylde disse mål.

Viden om blygenerering. Samlet set bør webdesigneren have den tekniske viden om, hvordan man opretter en hjemmeside, og hvordan man udfører webstedet for at opfylde forretningens marketing- og salgsmål. Hvis du vil stole på dit websted for et betydeligt antal kundeemner, skal designeren forstå, hvordan man kører den slags trafik.


Få kendskab til din forretningspartner
I 1991 var venner Matt Friedman og Adam Scott brødre fra broderskab ved University of Florida, der delte en fælles drøm om at have deres egen virksomhed. De begyndte at lave Buffalo vinger og hjemmelavede saucer til studerende omkring campus, og begrebet Wing Zone blev født. I dag, med næsten 100 steder rundt om i landet, giver disse to samarbejdspartnere og venner os deres tips om, hvordan man skaber (og vedligeholder) et godt partnerskab:
 • Vær en god kommunikator.
 • Vær klar til at arbejde (hele tiden).
 • Vær opmærksom på dine roller. "Forstå, hvad hver partners hovedfokus er", siger Scott, som tager sig af de tekniske, finansielle og juridiske forhold, mens Friedman specialiserer sig i virksomhedens overordnede retning, marketing og menuplanlægning.
 • Pas på hvad du gør.