Start en virksomhed

En god mentor vil fortælle det som det er

En god mentor vil fortælle det som det er
Udtalelser udtrykt af Entreprenør bidragsydere er deres egne.

Iværksættere - især unge - har en tendens til at trykke på deres venner for forretningsrådgivning. Men det kan være en fejltagelse. Årsagen er, venner fortæller dig, hvad du vil høre. For hvad du behøver at høre, er en mentor snarere en bedre indsats.

En mentor kan være en professionel, der rådgiver iværksættere for at leve eller nogen der arbejder i en beslægtet industri, der er villig til at hjælpe dig. Og i modsætning til dine venner er mentorer typisk mere fjernet fra dig og din virksomhed. Så de har tendens til at være mere behagelige at levere dårlige eller kritiske nyheder og råd. Og da mange af dem enten har startet virksomheder i fortiden eller har arbejdet i industrier, som du forsøger at ryste op, kan mentorer også udfylde oplevelsesgab, samt give deres visdom om, hvordan man håndterer specifikke forretningsudfordringer.

Så hvordan finder du denne fabled do-gooder? Du kunne held til at lande en passende mentor. Men oftest skal du bruge tid netværk mellem venner og kolleger. Sørg for at sætte dine seværdigheder på en person, der kunne være en god rollemodel, en som har de færdigheder og personlighed, der matcher din kemi.

Her er fem kvaliteter, der er et must i en ideel mentor:

  1. Pragmatisme. De fleste iværksættere har masser af ideer. Nogle kan praktiseres let, men andre vil være ude af væggen og skal forfines til at gennemføre. En god mentor vil have en vis viden og et vis perspektiv på næsten alle forretningsmæssige emner, som forener deres effektivitet.
  2. Fortitude. Iværksættere har en tendens til at være drevet af øjeblikkets krise. Som sådan er det let at forsømme de reelle prioriteter for at dyrke virksomheden. Deling af dine mål med din mentor betyder, at hvis du ikke fuldfører dem, har du en troværdig stemme til at minde dig om og hjælpe dig med at komme tilbage på rette spor.
  3. Udholdenhed. En succesfuld forretning står aldrig stille. Du har brug for en konstant strøm af ideer til skalering og udvidelse med en realistisk forståelse for de nødvendige omkostninger og ressourcer. Så er der exitstrategien, som kræver planlægning, forbindelser og forethought.
  4. Forbindelser. Når du har brug for at finde investorer, udstyr og juridisk eller regnskabsmæssig rådgivning, har din mentor kontakterne og ved, hvor du skal finde de mest nødvendige oplysninger. Endnu vigtigere fortæller en mentor dig, hvad du skal gøre for at opbygge og vedligeholde din egen liste over kontakter.
  5. Perspektiv. En mentor ved, hvad man skal kigge efter og ser hvad dine kunder ser. Det er naturligt at blive så nedsænket i din virksomhed, at du glemmer at træde tilbage og se ind udefra. Det er som at leve ved siden af ​​jernbanesporene - efter et stykke tid hører du ikke togene.

Hvilke andre kvaliteter skal en iværksætter søge efter i en mentor? Efterlad en kommentar og lad os vide.