Start en virksomhed

Den Giver Vine

Gennem årsag til markedsføring arbejder OneHope for at forbedre mange liv.

For Jake Kloberdanz var ønsket om at forsøge at forandre verden udløst af en detailtrend, som han tilfældigvis blev bemærket i 2005.

Den Giver Vine "Jeg lagde mange hylder i købmandsforretninger og så, at velgørende kampagner som Yoplait's brystkræftprojekt fik stor gulvplads og solgte godt", siger Kloberdanz, som på det tidspunkt var distrikts salgschef i større Los Angeles for Gallo-vinen selskab, en af ​​verdens største distributører. "Hvorfor ikke starte et helt mærke bygget på at tjene andre årsager? Det ville ikke køre på de velgørende organisationer, vi serverer - vi forsøgte at bygge et produkt med god værdi og tjene nonprofits uden at bruge deres navn. "

Kloberdanz slog ideen frem til april 2006, da en god ven blev diagnosticeret med Hodgkins lymfom. "Indtil da, i mit hoved, fordi markedsføring var bare en sælgers drøm, " siger han. "Det var først, indtil min ven fik kræft, som jeg sagde" Jeg skal gøre dette. ""

Jake og syv kolleger, alle i deres 20'ere, lavede den vanskelige beslutning om at forlade deres job hos Gallo for at starte OneHope-vin, der deltog i Sonoma Wine Co. Og vintner David Eliot. Ideen er enkel: OneHope, et for-profit selskab baseret i Irvine, Calif, forsøger at sælge så meget kvalitetsvin som muligt, og 50 procent af overskuddet går til velgørenhed. Salget af merlot går til aids-forskning, sauvignon blanc støtter miljøet, og meningen går til årsager, der støtter amerikanske tropper.

OneHope forventes at ramme $ 1, 5 millioner i salget for 2009 og har indtil videre doneret $ 250. 000 i kontanter og in natura bidrag til 150 velgørende organisationer. Selskabet sender nu sine 20 dollar flasker vino til online oenophiler i 30 stater, og det for nylig forseglet en aftale om at sælge vin på Young's Market i seks vestlige satser. Distribution handler med andre købkæder, herunder Safeway, Vons, Albertsons og Ralphs, er nært forestående, siger Kloberdanz.

Men OneHope har sine seværdigheder sat på mere - det ønsker at udnytte sit navn til et helt årsagsorienteret livsstilsmærke. Virksomheden ser på en aftale om at skabe OneHope-flaskevand, og det samarbejdede for nylig med Wintech om at lancere et OneHope-branded flashdrev, der gavner Dress for Success, som hjælper underprivilegerede kvinder med at forberede sig på jobsamtaler. Kloberdanz søger mere samarbejde med Silicon Valley, og har for nylig bragt ombord den 27-årige Joe Lonsdale, tidligere PayPal-protégé og grundlægger af Palantir-software, til at lede en bestyrelse.

"I Silicon Valley er rigdom og værdiskabelse fokuseret på teknologi og måder det kan ændre verden på, ikke på at skabe velstand for egen skyld, " siger Lonsdale, som mener, at OneHope vil gå godt med techies. "Folk der føler, at det er deres pligt, hvis de har succes med at få landet til at fungere bedre. "

Udover at bringe vin og RAM til masserne, håber Kloberdanz, at hans forretning kan være en skabelon til en ny udnyttelse af kapitalismen. "Stor forretning driver politik og verden - vi kan se på politikere alt, hvad vi vil, men at skabe forandring starter med stor forretning, " siger han. "Hvis vi kan uddanne virksomheder og komme til et punkt, hvor virksomheder kan få et konkurrencemæssigt resultat, men et resultat der giver andre, vil vi gøre et stort skridt i retning af at ændre verden. "

Beslægtede videoer: