Start en virksomhed

Udvikle din ide med finansiering forud for start

Selvom du kun har et koncept - og ikke en fuldgyldig forretning - kan du stadig få finansiering på dette stadium.
Udtalelser udtrykt af Entreprenør bidragsydere er deres egne.

At opveje penge til et forretningskoncept er et svært problem, fordi risikoen er meget større, når man investerer i en "ide", der endnu ikke er et arbejdende selskab. Mange ting kan ændre risikoen for en løbende virksomhed, så kapitalen til udvikling af et forretningskoncept bliver endnu mere risikabelt i betragtning af manglen på validering af forretningsmodellen som levedygtig i det pågældende markedsrum.

Det er vigtigt at lave en hurtig gennemgang af stadierne i en virksomheds livscyklus og forstå brugen af ​​midler til hvert trin. (Disse er beskrevet detaljeret i min arkiverede kolonne, " Hvilket trin er du i? ") Kort sagt er der fire faser: pre-launch, lanceringen, rampen og levedygtighedsfasen. Spørgsmål vedrørende lanceringen dækker to unikke delfaser. På den ene side er din interesse i at hæve penge kunne være at give dig mulighed for at lave noget "konceptets gennemførlighed" arbejde. Du ville arbejde med prototyper og arbejdsmodeller eller forskellige versioner af produktet eller tjenesten for at se, om du kan få en til faktisk at gøre, hvad den skal gøre. Også bede om finansiering, så du kan gøre en "markedstest" blandt dine markedsudsigter, der involverer undersøgelser, fokusgrupper og feltforsøg af beta-versioner.

Det er i løbet af konceptperioden, at forskning og udvikling sker for et helt nyt produkt eller en tjeneste for at bestemme alle aspekter af den ultimative produktions-, distributions- og supportprocesser. Fonde, der investeres her, har meget små substantielle forventninger, fordi ingen kan være sikre på, om den mulige løsning kan sættes sammen og kinks udarbejdes på en tilfredsstillende måde. Og midler, der bruges til markedsprøvning, er også risikable, fordi resultaterne, når de forsøger at bestemme prispunkter, potentielle salgsmængder og levedygtige købsmønstre for målrettede kunder, kan være meget negative og pege på manglende støtte til din ide / koncept i branchen.

Her er nogle grundlæggende regler, der skal følges, når man forsøger at finde kapital til pre-launch. For det første handler du pr. Definition om højere risiko for investor og långiver, fordi denne aktivitet kan ende uden nogen plan om, hvordan man går videre og rent faktisk åbner for forretning. Så vær rimelig i dine forventninger til de potentielle investorer. Hvis de ikke straks viser begejstring for din plan, skal du være åben for at arbejde sammen med dem om at identificere, hvilke typer ting du konkret kan gøre for at hjælpe med at lindre nogle af deres risikovurderinger.

For det andet vil penge, der bruges til at gøre sig klar, næsten helt sikkert være bundet til sandsynligheden for, at der faktisk vil være en virksomhed, der driver forretning efter alle test og F \u0026 U er færdig. Investorer vil gerne have en betydelig andel i den virksomhed, der følger, fordi de erkender, at uden deres penge nu, kan der aldrig være et selskab senere. Men husk at du har ideen og ekspertisen til at gøre konceptet til virkelighed, og det tæller også for noget. Når du beslutter dig for procentvise indsatser i det ultimative firma, skal du huske på, at du i høj grad er et gensidigt selskab, hvor næsten pengene har brug for ideen, og ideen har brug for pengene.

Endelig skal du tydeligt demonstrere en forventet sti fra før lanceringen til lanceringen; ellers vil investorerne se deres midler som at gå ned i et sort hul, som aldrig ses igen. Produkttestning, laboratorieundersøgelse, undersøgelser indsamlet og fokusering af målgrupper kunne ikke resultere i noget fremadgående momentum. Skitsere strategisk vision i hvert trin, og vis de benchmarks, der vil definere succes eller fiasko på hvert kritisk tidspunkt. Få enighed om, at "hvis vi gør dette og dette og det, så vil vi fortsætte med at gøre disse nestesteg. "

Hvad komplicerer denne form for finansiering er, at der i løbet af dette førstartstrin er intet indtægter - kun udviklingsomkostningerne går ud. Mit råd kan opsummeres i denne ide: Vil du give midler til din ide i sin nuværende tilstand? Hvis svaret er nej, hvilke ting skal du stramme op, før du spørger rigtige investorer? Hvis svaret er ja, få to eller tre andre personer til at give en objektiv udtalelse om, hvorvidt du er klar til at bede om penge. Hvis en klar vej til lanceringsdato og eventuel salg er tydeligt, så er der investorer, der vil yde finansiering til at gøre disse pre-launch aktiviteter.

David Newton er professor i iværksætterfinansiering og leder af iværksætterprogrammet, som han grundlagde i 1990 på Westmont College i Santa Barbara, Californien. Forfatteren af ​​fire bøger om både iværksætter- og finansinvesteringer, var David tidligere bidragyder for vækstkapital til Industri Uge vækstvirksomheder magasin og har bidraget til sådanne publikationer som Entreprenør, Dine penge, Succes, rød sild, Business Week, Inc. Og Løsninger. Han er også blevet konsulteret for næsten 100 nye vækstvirksomheder iværksætteri siden 1984.

Meningerne i denne kolonne er forfatterens, ikke af Entrepreneur. Com. Alle svar er tilsigtet at være af generel art uden hensyntagen til specifikke geografiske områder eller omstændigheder og bør kun påberåbes efter høring af en passende ekspert, såsom en advokat eller revisor.